Jambalaya

benodigdheden voor 20 personen:

  • 5 uien
  • 5 groene paprika's
  • 10 strengen bleekselderij
  • 15 stengels bosuitjes
  • 15 takjes peterselie
  • 1 kilo kipfilet
  • 5 dikke plakken schouderham
  • 250 gram boter of margarine
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 spice mix "cajun"
  • 5 blikken tomatenpuree
  • 1250 gram langkorrel rijst

 

bereiding:

  • Voorbereidingen

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kopje peterselie fijn knippen. Kip en ham in stukjes snijden. 

  • Bereiden

In braadpan boter verhitten. Ui, paprika, bleekselderij en kip ca. 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

Toevoegen: ham, spice mix, rijst, (die ondertussen op de gebruikelijk wijze gekookt is) tomatenpuree en ca. 15 dl water. door elkaar scheppen, aan de kook brengen en afgedekt ca. 30 minuten gaar laten worden. af en toe omscheppen. Bosuitjes en peterselie erdoor scheppen. Nog ca. 2 minuten verwarmen (zonodig nog verder op smaak brengen met spice mix).

 

informatie:

voorbereiden ca. 15 minuten

bereiden ca. 40 minuten

bevat per eenpersoonsportie:

    500 calorieën

   vet 21 gram

   eiwit 25 gram

   koolhydraten 52 gram