benodigdheden voor 20 personen:
bereiding:
Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kopje peterselie fijn knippen. Kip en ham in stukjes snijden.
In braadpan boter verhitten. Ui, paprika, bleekselderij en kip ca. 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Toevoegen: ham, spice mix, rijst, (die ondertussen op de gebruikelijk wijze gekookt is) tomatenpuree en ca. 15 dl water. door elkaar scheppen, aan de kook brengen en afgedekt ca. 30 minuten gaar laten worden. af en toe omscheppen. Bosuitjes en peterselie erdoor scheppen. Nog ca. 2 minuten verwarmen (zonodig nog verder op smaak brengen met spice mix).
informatie:
voorbereiden ca. 15 minuten
bereiden ca. 40 minuten
bevat per eenpersoonsportie:
500 calorieën
vet 21 gram
eiwit 25 gram
koolhydraten 52 gram