Marcels Place

 

 

   Op 12 augustus 2003 overleed Marcel Schutte. Deze plek is voor hem.

 

 

 

 


 

 

 

Marcel Schutte

16 juni 1965 - 12 augustus 2003

Marcel, onze grote (survival)vriend is niet meer. Hij overleed op 12 augustus 2003. Deze survival heeft hij  verloren. Na een slopende ziekte van ongeveer anderhalf jaar met hoop en vooral veel vrees heeft hij deze strijd niet kunnen winnen. Wij zullen Marcel missen. Met het overlijden van Marcel hebben de Survivalvrienden een grote vriend verloren en hij laat dan ook een onvervangbaar gat achter. Wie Marcel heeft gekend weet dat hij  een grote inspirator was voor de overige initiatiefnemers van de jaarlijkse wintersurvival. We zijn blij dat we ondanks zijn ziekte in februari 2003 tijdens onze wintersurvival Marcel in ons midden mochten hebben.

Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin en we wensen Jantine, Tamara en Ryan veel sterkte toe in de komende tijd.


Hier komen foto's,  anekdotes en herinneringen te staan die te maken hebben met onze op 12 augustus 2003 overleden survivalvriend Marcel Schutte. Heb je iets te melden mail dan naar het bekende adres of laat een bericht achter in ons gastenboek.

 

 

 


Stephan Mes, 19 augustus 2003 (citaat uit ons gastenboek)

Beste survival vrienden, wij allen zullen Marcel heftig missen. Vooral zijn streken en zijn onuitputtelijke fantasie om de meest wilde verhalen te bedenken, zodanig dat je steeds weer op het verkeerde been werd gezet. Uiteraard wens ik zijn familie en andere vrienden veel sterkte om dit verlies te verwerken. Echter gedenk hem zoals hij was, niet zoals hij nu is.


Hierbij een fotocollage van de "Favorieten" in betere tijden (met dank aan Theo vd Ven)

 


Bert Poelstra, 11 september 2003 (passages uit citaat gastenboek)


Ik denk nog vaak terug aan die prachtige Survivaljaren en regelmatig zie ik nog mensen terug, zowel binnen als buiten ENECO, welke hier ook met plezier aan terugdenken en ook de meest fantastische verhalen hebben.
Je zou er een boek van kunnen schrijven!
Kortom het is een fantastische tijd geweest.

Helaas was ik op vakantie op het moment dat Marcel is overleden.
Ik wil iedereen die hem gekend heeft sterkte wensen, met name zijn familie.
Hij zal bij menigeen een grote leegte achterlaten.

Op het werk een serieuze knaap, maar met de Survival herkende je hem bijna niet meer. Uitgalaten, uiteraard op de nodige momenten ook serieus (zeker als er discussies met het kaartlezen ontstonden), maar vooral een en al gezelligheid.
Vanaf het allereerste begin was hij een van de de "smaakmakers" bij de Favorieten.
Sportief op alle vlakken. Ik kan me nog een jaar herinneren dat het Nederlands-elftal ook moest voetballen, terwijl er ook een Survival was. Met zijn radio wist hij die zaterdagavond de hele tent te boeien, ook uiteraard met zijn opmerkingen en vreugdekreten (toen konden"we" nog winnen).


Een jongen die nergens bang voor was, menigeen op sleeptouw nam (dat kwam zelfs bij de Favorieten voor) en het voortouw nam in zijn groep.
Marcel was ook een van de eersten die openhartig stond bij te praten (maar ook stond te keten) met de directieleden van ENECO, welke bij menige Survival aanwezig waren. Hoe bedoel je verschil tussen hoog en laag. Op de Survival was iedereen hetzelfde!
Ik ben nog in het bezit van enkele dozen vol foto's van alle Survivals. Uiteraard staat ook Marcel hier nog op menige foto. Mocht hier nog interesse voor zijn, dan hoor ik dit nog wel.