Wie we zijn

groepsfoto 2000In 1989 zijn wij begonnen als deelnemers aan de 1e Challenger Trophy georganiseerd voor bedrijventeams. Tijdens dit evenement zijn we enthousiast geworden over de mogelijkheden die je hebt als buitensporter in de Belgische Ardennen. Het geheel was echter te prijzig om er je hobby van te maken.
Het jaar daarop zijn we zelf gestart met het organiseren van dit soort evenementen met uitsluitend deelnemers van ons eigen bedrijf (energiedistributiebedrijf). Dit was zo groot succes dat het een jaarlijks terugkerende happening werd. De eerste keer met 65 deelnemers en uiteindelijk de laatste in 1998 met zo´n 300 deelnemers en 30 man in de organisatie.


aan tafelHet programma tijdens zo´n “ Survival” :
Vrijdagmiddag aankomst van de deelnemers met bussen vanuit Nederland
De deelnemers werden meestal vanaf verschillende plekken gedropt, zij moesten dan vaak in het donker, via diverse controleposten aan de hand van kaart en kompas naar een camping lopen.
Op de camping stond dan een grote tent waar we met z´n allen konden eten, de deelnemers moesten hun eigen tent opzetten voor de overnachtingen.
Voor de zaterdag was meestal een looproute uitgezet met diverse controleposten waar activiteiten gedaan werden, zoals mountainbiken, kanoën, abseilen etc.
in de sneeuwDe zondag werd afgesloten met een activiteitendag op en rond de camping.


De organisatie zorgde tijdens zo´n weekend voor het uitzetten van de routes, activiteiten, vervoer van deelnemers en materiaal, maaltijden en de rust op de camping.


Eugene heeft alle survivals als deelnemer meegemaakt, eindigde ieder jaar weer met zijn team “de favorieten” in de top 3 , zelf had ik de algehele leiding tijdens dit soort weekeinden.

In 1998 zijn we gestopt met het organiseren van dit soort grote evenementen. Met 300 man door de Ardennen is aan teveel plaatselijk regels gebonden en bijna niet meer uitvoerbaar.
Vanaf 1994 is er echter een mix ontstaan van mensen uit de organisatie en deelnemers, om in kleiner verband sportieve weekeinden te organiseren.
buitensportMeerdere keren per jaar gaan we met groepen van 20 tot 40 sportieve mensen naar de Ardennen. Eugene en ik bespreken dan een locatie meestal een eenvoudige gite of een afgedankt nulsterren hotel, zetten een oriëntatietocht uit, regelen de activiteiten met een plaatselijk outdoorcenter en doen de boodschappen.

De deelnemers helpen met koken en natuurlijk opruimen. Wij zijn dus geen commerciële organisatie maar hebben voldoende ervaring om groepen op professionele wijze te begeleiden. Als locatie zijn er vele mogelijkheden, wij zijn goed bekend in de omgeving van Dinant, La Roche, Coo, Stavelot, Houffalize en Stoumont, andere locaties zijn uiteraard ook mogelijk. Afhankelijk van wensen, conditie van de deelnemers en het budget kunnen we een voorstel maken op basis van werkelijke kosten en een vergoeding aan de organisatie.  

Met vriendelijke groet

Eugene, Cees en Denes