Het was weer gaaf in het mooiste oktober weekend van 2008

Het is weer mooi geweest. Vrijdagochtend vroeg vertrokken om de modderpoelen bij te vullen. Daarna stukje gelopen en als vanouds de samenkomst in Achouffe. Bij de open haard sterke verhalen en de ideeen voor het weekend kwamen al naar boven. Alleen onze Emile kwam later die avond bij de groep. Toen Emile binnen was lekker aan de Jambalaya en daarna een wandeling naar de kroeg. Eugene ging natuurlijk weer het linker pad op dus iedereen die met mij mee ging moest een klein stukje meer lopen dan gepland. Bij de kroeg aangekomen helaas jammer maar hij was dicht, dan maar een biertje in de gite met het oud Hollandse Jenga en natuurlijk het meezingen van de Hollandse hits en het Maastrichts en Metriks volkslied. Zaterdagochend op de mountainbike bij heerlijk weer zo'n 45 kilometer gefietst. In de avond de overheerlijke barbecue met de bekende grote biefstukken van keurslager Reas (www.reasfoodplaza.nl) en 5 heerlijke salades erbij en een toetje. Daarna naar Achouffe naar de kroeg met onze fabuleuze Chouffeband. Eerst hebben we geproost op Jan z'n VUT en naderende pensioen (in de praktijk is Jan 1 november gewoon weer aan het werk hoor) en om 00:00 uur precies hebben we Berry zijn verjaardag gevierd. Zondagochtend nog een keer Berry zijn verjaardag geviert met gebak, daarna afscheid genomen van Emile die op huis aanging. De rest ging een klein wandelingetje maken. Om 16:00 uur allemaal in de auto's naar Hollanda. Tot de volgende keer maar weer!

Voor de liefhebbers heb ik de mountainbike route van zaterdag ingetekend op afstandmeten.nl. Kijk op deze link

 

Ps ik kreeg net een mail van Cees dat hij wat problemen heeft met z'n hart. In het afgelopen weekend bleek al snel dat Cees niet z'n normale niveau haalde (wel qua gezeligheid maar niet met mountainbiken). Bijgaande zijn mail met het bericht:

Heren, helaas heb ik jullie tijdens onze laatste survival moeten terleurstellen over mijn conditie waarvan de oorzaak vermoedelijk inmiddels achterhaald is.De cardioloog heeft gisteren bij mij een sterke afwijking geconstateerd aan de samentrekking van mijn linker hartkamer,oftewel de impuls die deze spier afgeeft is behoorlijk van slag en heeft nog ca. 30% effect. Vermoedelijk enige tijd geleden ontstaan, hoe? weet nog geen mens.

Wat gaan ze er aan doen: Omdat het waarschijnlijk al enige tijd geleden is ontstaan zijn er mogelijk bloedstolsels gevormd in de rechterkamer, om deze eerst op te lossen moet ik een week of vier een berg pillen slikken met als resultaat dat ik nu niet eens 2 trappen achter elkaar kan oplopen. Als alles mooi dun is en de stolsels zijn opgelost, kunnen ze het hart resetten en kan ik weer met gemak de 2 en 3 in Houffalize achter elkaar fietsen met als toegift de coll du Bonnereu. Ik hou jullie op de hoogte. en nog bedankt voor het wachten.

 

bericht van Cees 26 november

Vrienden!!!

Allereerst bedankt voor jullie belangstelling en al de goede wensen die ik heb ontvangen. Zelf zie ik het allemaal niet zo dramatisch maar helaas is er toch wat vertraging in het herstel. Vanmorgen weer bij de cardioloog geweest en die geeft alleen maar aan dat hij niet weet wat de oorzaak is van de onrust in mijn linker borstkast. De beloofde reset van het hart bleef nog even uit. Voorlopig moet ik nog even doorgaan met de pillen inclusief een uitbreiding van nog meer medicijnen. 12 december wordt nogmaals de onrust meten, als het dan nog zo is, zullen zij op die dag onder een lichte narcose de boel eindelijk resetten. Tot die tijd moet ik helaas alle sportieve activiteiten stop zetten. Zolang ik stationair draai is er geen enkel probleem, maar slecht 1 tandje harder geeft problemen met de conditie.

Ik hou jullie op de hoogte en hoop in ieder dit jaar toch weer van de partij te zijn.

met vriendelijke groeten

Cees Verstrate

 

berichtje van Cees van 17 december 2008

Helaas weer een Dip

Na weekje optimisme en weer een top gevoel is gisteren het fenomeen van difibrilatie weer teruggekomen, Ik zat net aan mijn 2e pilsje op de eindejaarsborrel van mijn werk totdat ik zonder enige aanleiding bewusteloos op de grond lag. Gelukkig duurde dit maar erg kort, wel grote constanatie natuurlijk in een zaal met zeker honderd collega's. Met de ambulance naar het ziekenhuis en daar constateerde ze dat het ritme weer flink gestoord was. Na 2 uurtjes aan de monitor mocht ik toch weer naar huis.  Vanochtend heeft de huisarts mij onderzocht en hebben we overleg gehad met de cardioloog. Maandag 5 januari wordt de story vervolgd bij de cardioloog, vermoedelijk gaat hij andere pillen voorschrijven voordat ze weer de cardioversie kunnen of willen verrichten. De situatie is nu weer zo dat ik geen direct gevaar loop en alles mag doen behalve extra inspanning.

 

Cees namens al je survivalvrienden van harte beterschap en de volgende keer weer gewoon bij de beste de berg op!