Zomer zwerftocht augustus 2007

Hieronder een korte impressie van de avonturen. Het fotoalbum is beschikbaar(met dank aan Aad).

We hebben weer een geweldig weekend beleefd. We zijn weer door de Ardennen heen gevlogen en zelfs even meegedaan met een wielerwedstrijd. Onze ENECO tenues werden overal waar we kwamen herkend en men had altijd een luisterend oor voor onze verhalen.

Heerlijk door de bossen en hoogvlaktes van de Ardennen soppen, kleunen, klimmen en natuurlijk fietsen. Af en toe een kleine lunch break met repen, energiedrank en natuurlijk had ieder een MAC of een LA in de bidonhouder.

Vrijdag vertokken we uit Zoetermeer, Voorburg, Schiedam en Rotterdam. Na een voorspoedige autotocht snel volgens plan naar Durbuy waar we 10 minuten later Jan, Dénes en Job troffen.

Even snel een bakkie en de plannen tot uitvoering brengen want volgens Cees konden we om 11:00 uur op de fiets zitten (werd 12:30). Cees z'n auto bleef op de camping achter na het opzetten van de tenten en wij reden met de auto van Jan naar Rensiwez. Aldaar op het "stalen" ros voor een tocht van 62 kilometer naar Durbuy. Een pittige tocht waarin we zoveel mogelijk off-road gingen. Dat lukte voor omgeveer 70%. Pittige beklimmingen afgewisseld met vals plat en natuurlijk mooie afdalingen naar de Ourthe.

Maar als fietser weet je al, na een afdaling na de rivier volgt altijdweer een beklimming of op aangeven van Cees fijn een stukje wietse (dat is wandelen of klunen met je fiets op je schouder). Dat noemt Cees een doorsteekje.

Getroost meestal kan je na een half uur ploeteren wel weer op de fiets om te mogen klimmen. Met de "op pad" tocht in de hand en de nodigen ING stafkaarten zijn we mooi op tijd aangekomen in het kleinste stadje ter wereld Durbuy.

Overigens na een kleine kompas misser die ons eerst in het pittoreske Hotton bracht. Jan heeft ter plekke beloofd om toch eindelijk de handleiding van zo'n mooie Garmin GPS te gaan bestuderen zodat we volgende keer met GPS op pad kunnen.

Even lekker douchen en daarna een hapje en een klein biertje in Durbuy. Super gezellig maar na het eten werden de ouderen al wat moe en we gingen op de camping een afzakkertje (of was het nou wegtrekkertje) halen.

De volgende ochtend .....

(wordt vervolgd)

Cees na een afdaling met wind tegen.