Weekend 10 december 2005

 

 

De weergoden waren ons zeer goed gezind. Het weer was on-Ardens, volkomen helder, zonnig en er stond geen wind! Het was wel een beetje koud, maar dat verwacht je in december.

Het gezelschap was deze keer een klein groepje; Cees, Eugene, Jan en ik. Cees en Eugene hadden ons al gewaarschuwd, dat ze wat later zouden zijn. Vandaar dat Jan en ik, nadat we onze spullen gedropt hadden, maar zijn gaan eten bij de brouwerij in Achouffe.

Ondertussen beleefden Eugene en Cees hun eigen avontuur. Ze waren onderweg van Garderen naar de Ardennen, toen ze bemerkten dat de generator geen stroom meer leverde en dat de accu langzaam leeg liep.

De verlichting werd steeds minder en minder, terwijl het behoorlijk mistig was! Ze hebben gelukkig Maastricht gehaald. Daar hebben ze hun auto en fietsen achtergelaten en een auto van een schoondochter afgetroggeld. Ze zijn uiteindelijk daarmee om ongeveer 03.00 uur geariveerd.

De volgende dag hebben we het gebied ten oosten van Houffalize onveilig gemaakt. Mooie omgeving, mooie wandeling en prachtig weer. Jammer dat mijn conditie minder was dan de anderen. Ik vergat mijn eigen tempo te handhaven met het klimmen. Dat brak me op.

Het avondprogramma bestond uit boerenkool met spek en worst en de feestkelder van Achouffe. Dat zo'n klein dorpje, iedere zaterdag avond de zaal vol krijgt. Waar halen ze die 11 muzikanten vandaan?

We hebben genoten van die goede oude nummers vanaf de 70-er jaren tot heden. Het was heel erg gezellig en op de terugweg brak Jan nog even een kuitbeen. Maar Jan is een bikkel, dus die loopt daarop gewoon nog 3 km door.

De zondag hebben we het allemaal iets rustiger aan gedaan. Cees en Eus zijn gaan mountanbiken, ik ben wat gaan wandelen en Jan bleef wat meer zitten.

Wat was ik blij toen ik die avond in mijn eigen bed lag. Ik kon terug kijken op een fantastisch weekend! Volgende keer toch maar wat meer conditie mee nemen.

Jan, sterkte vrijdag met je operatie en beterschap toegewenst.