December 2018 (kersteditie)

We zijn weer lekker bezig geweest in het weekend van 7, 8 en 9 december. Ik heb heerlijk geslapen, ik lag niet bij Cees op de kamer, dus geen gesnurk (hihi). de omstandigheden waren zwaar, koud, nat en veel wind. daardoor was de chillfactor vaak -10. Mooie lange tochten in de zeer natte Ardennen.

 

vrijdag in de middag lekker gewandeld met af en toe een kleine (natte) doorsteek. Ongeveer 14 kilometer en natuurlijk in de avond nog 7 naar de lokale kroeg.

 

Op zaterdag vroeg uit de veren voor de geplande 34,7 kilometer, uit eindelijk is dit uit gekomen op 32 kilometer met 760 hoogtemeters.

 

Voor een aantalvan ons was vooral het laatste stuk zwaar, de vermoeidheid sloeg toe, de spieren waren verzuurd en het was bijna donker, maar al onze echte die-hards hebben het gehaald. BELONING!!!  lekker biertje bij de open haard met een stukje worst, kaas en een nootje.

 

Daarna even een lekkere douche en OP en TOP in 3 delig aan tafel straks!

 De keukenploeg aan de slag voor het eten en na een uurtje kokkerellen en BBQ'en konden we aan tafel.

 

Lekker eten en weer voor de open haard om de stoere verhalen te delen en stramme spieren op te warmen, zoals het hoort in een echt mannenweekend.

 

Een uurtje later zag je van velen de oogjes zakken werden de bedden op gezocht. De echte doorzetters hebben nog gezellig gekletst en de top-2000 door genomen en rond 2: uur ging daar ook het licht uit, welterusten!

 

Op zondag ochtend bij het ontbijt bleek al snel dat voor de zondag de groep meer dan gehalveerd zou worden. Het was een slagveld van blaren, (zeer) stramme spieren, tegenstribbelde hamstrings en andere ouwe mannen ongemakken. Met een klein clubje op pad. De thuisblijvers hebben zich ook zeer nuttig gemaakt doorvast allerlei opruim activiteiten uit te voeren; Nuttig, heren, bedankt!

Complimenten aan Erik, die zaterdag volledig kapot was gegaan en toch zondag weer aan de start verscheen, Chapeau!

 

Uiteindelijk vertrokken we met 6 mensen voor een korte tocht van 8 kilometer langs de Belverderes van de Ourthe, erg mooi.

 

 Op zondag was er ook in de buurt de traditionele winter editie van de Houfatrail. Hieronder enkele feiten voor de diehards.

Voor de liefhebber klik hier voor de 50 kilometer Houfatrail van zondag 9 december 2018

 

en de resultaten van de 50 km (gewonnen door een Nederlander in 4:08!!! waanzinnig

  

Iedereen weer bedankt en tot de volgende keer.


 

 De survivalvrienden wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond, sportief en succesvol 2019

 


 

 


 

fotoalbum: